Achtergrond Box vol Werkplezier, de antwoorden.

De achtergrond van de Box vol Werkplezier leren kennen? Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is de Box voor werkplezier?

De box  is een traject voor organisaties met als doel om meer werkplezier voor hun medewerkers te creëren, door mensen te ontwikkelen. Het traject bestaat uit een aantal stappen, een nulmeting, training, advisering en spellen. Wij vinden dat leren leuk moet zijn. Zodra mensen plezier hebben in leren én werken presteren ze beter. Daarom staat de kracht van spelen centraal tijdens het traject. Door dit toe te passen gaan teams samen met het  management actief en energiek aan de slag om een cultuur te creëren waar werkplezier centraal staat.

Door te werken met spelelementen worden beide hersenhelften geactiveerd. De ene hersenhelft is verantwoordelijk voorstructuur, logica en feiten, terwijl de andere hersenhelft zorgt voor de creativiteit, beeldenken en fantasie. Zodra beide hersenhelften worden verbonden komt er meer energie vrij, dit leidt tot meer bevlogenheid, waardoor de prestaties van medewerkers verbeteren.

Waarom de Box vol werkplezier?

De Box vol werkplezier is geen standaard traject maar maatwerk. Tijdens de HR Live beurs hebben we gehoord wat er bij organisaties speelt, waar zij mee bezig zijn en waar de Box vol werkplezier bij kan helpen. Zo werden genoemd:

  • werkdruk, werkstress en een oplopend aantal mensen met burn-out klachten;
  • het binden en boeien van talenten;
  • de samenwerking tussen verschillende generaties;
  • te weinig innovatiekracht en creativiteit;
  • te weinig verbinding in teams;

Al deze punten hebben iets met elkaar gemeen, namelijk de raakpunten met werkplezier. Werkplezier kan een grote bijdrage leveren bij het aanpakken van deze uitdagingen.

Wat levert werkplezier op?

Wij geloven dat het traject van de Box vol werkplezier meer energie en bevlogenheid in teams brengt. Door meer werkplezier daalt het ziekteverzuim en het verloop, het stimuleert de productiviteit waardoor de winstgevendheid van bedrijven zal stijgen. Daarnaast zijn medewerkers die met plezier werken klantvriendelijker, hulpvaardiger, leren ze sneller en tonen meer creativiteit
waardoor de verkoop verbetert.

Wij zijn enthousiast! Hoe krijgen wij het management mee?

Laat ze deze blog lezen Of kom naar één van onze inspiratieavonden om kennis te maken met de Box vol werkplezier.

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter