Hier vindt u een aantal trainingen van Het Trainingsbureau. Alle thema’s kunnen in een workshop, training of traject worden vormgegeven. Met andere woorden: in een korte inspiratiesessie, in een uitgebreide training of in een langer-termijn-traject met meerdere momenten. Op welke wijze kunnen we u ondersteunen?

 

De essentie van leren

De essentie van leren

Leren wordt steeds belangrijker in organisaties. En toch verloopt dat vaak heel moeizaam. Stop met de ad-hocratie en kies voor een degelijke aanpak. Een aanpak waarbij de leeromgeving, de leercultuur en het leermeesterschap gekoppeld is aan de strategie en visie van de organisatie. Bewust vanuit zowel de organisatie als vanuit de individuele ontwikkelingsbehoefte van de medewerkers.

Lego® Serious Play®

Lego® Serious Play®

Om creatief alle ideeen die in de groep leven werkelijk oordeelsvrij boven tafel te krijgen is deze methodiek super geschikt.

Bedrijfsacademy

Een eigen interne bedrijfsacademy voor leiderschap passend bij jouw organisatie. Hoe zorg je er voor dat het leerproces optimaal verloopt. Kennis en inzicht over leerprocessen in combinatie met heldere doelstellingen en resultaten.

Succesvol samenwerken

Succesvol samenwerken

Wil jij leren hoe je succesvol kunt samenwerken? Dat kan door een teamscan die wij aanbieden.

Identiteit in beeld

Identiteit in beeld

Ieder mens is uniek! In de workshop “Identiteit in beeld” ga je jouw unieke zelf in beeld brengen. Wie ben je? Of wie wil je zijn? Dat in beeld brengen doe je letterlijk. De beelden kies je uit voorgeselecteerde fotovellen. Deze beelden helpen je om jezelf vorm te geven en te kiezen wat echt belangrijk is voor jou. Anderen gaan hierop reageren en samen ga je kijken wat dit nu vertelt over jou.

Creeer meer werkplezier

Creeer meer werkplezier

Met een box vol werkplezier kom je tot betere resultaten en meer werkplezier. Meer plezier leidt gegarandeerd tot hogere productiviteit, lager ziekteverzuim en meer innovatie.

Inspirerend Functioneringsgesprek

Inspirerend Functioneringsgesprek

Zou je een functioneringsgesprek willen voeren waarbij de medewerker echt open is? De medewerker meer van zichzelf laat zien, dan wat je al weet van het dagelijkse contact? Vragen willen kunnen formuleren, waardoor je echt in contact komt met de medewerker en zijn/haar drijfveren? Dan is de training Inspirerend Functioneringsgesprek iets voor jou.

Verrassend Sollicitatiegesprek

Verrassend Sollicitatiegesprek

Zou je een sollicitatiegesprek willen voeren waarbij de kandidaat echt open is? De kandidaat meer van zichzelf laat zien, dan de CV en de daarbij behorende keuzes? Vragen willen kunnen formuleren, waardoor je echt in contact komt met de kandidaat en zijn/haar drijfveren? Dan is de training Verrassend Sollicitatiegesprek iets voor jou.

Creatieve Intervisievormen

Creatieve Intervisievormen

Je doet al een tijdje intervisiesessies en je wilt weleens wat anders. Of je merkt dat jouw intervisieleden vast zitten in telkens hetzelfde stappenplan. Je merkt dat je toe bent aan verdieping in uw intervisiemethode en de diepgang die je bereikt in de sessies. Dan is deze training Creatieve Intervisievormen echt wat voor jou!

1,2,3 Intervisie: Hoe doe je dat?

1,2,3 Intervisie: Hoe doe je dat?

In deze training leer je de regels van intervisie. Aan de hand van een werkelijke casus leren we oordeelloos te waarderen. In deze training komt vooral het proces van intervisie doen met elkaar aan bod. Kortom: intervisie, hoe doe je dat?

Fouten leren maken

Fouten leren maken

Waar heb je fouten leren maken? Gemiddeld bedragen faalkosten bij organisaties zo’n vijf á vijftien procent van de omzet.

Gifpijlen, stijlen in communicatie

Gifpijlen, stijlen in communicatie

Ook last met de niet uitgesproken zaken in communicatie? Een team reageert anders dan gewenst? Wat zijn de informele communicatie lijnen?

Leiderschap Academy

Leiderschap Academy

De Leiderschap Academy is een maatwerk academy waarbij onderwerpen als gedrag, leiderschap, strategie beïnvloedingsstylen en teameffectiviteit de revue passeren.

Insights Discovery, daar krijg je een kleur van.

Insights Discovery, daar krijg je een kleur van.

Ben jij je bewust van je eigen voorkeursstijl? Loop je wel eens tegen communicatieproblemen aan? Welke kleur zou je jezelf geven? Insights Discovery helpt.

Stop selling, make friends

Stop selling, make friends

Stop selling, make friends. Wanneer je altijd op de verkoop gericht bent zul je niet snel iets verkopen, is de stelling in deze training.

Presenteren met energie

Presenteren met energie

Wilt u weten hoe u uw publiek kunt blijven boeien? Hoe u ervoor zorgt dat mensen aan uw lippen hangen en bovendien uw verhaal onthouden? Presenteren met energie dus.

Revitaliseren van waarden

Revitaliseren van waarden

In de organisatie zijn in het verleden kernwaarden afgesproken. Deze waarden zitten goed tussen de oren van de medewerkers en managers uit het verleden. Revitaliseren van waarden is per bedrijfsfase en periode belangrijk.

Zakelijk flirten

Zakelijk flirten

Weet jij hoe je overkomt op anderen? Hoe maak je nu echt contact en laat je een goede indruk achter? Wat is de impact van flirten op de ander? De training zakelijk flirten brengt uitkomst.

Authentiek Leiderschap

Authentiek Leiderschap

Waar ligt je leiderschap? Hoe authentiek ben je? Met de training Authentiek Leiderschap kom je erachter. Houd het dichtbij jezelf.

Ik wil feedback

Ik wil feedback

Vindt u feedback geven soms ook zo lastig? Gaat u in de verdediging als iemand u feedback geeft? Zou u vaker willen uitten wat u ziet of ervaart?

Team op de kaart

Team op de kaart

Breng je team letterlijk in kaart. Met de MapsTell methode worden de deelnemers op basis van een DISC vragenlijst op gedrag in kaart gebracht. Het team maakt de kaart compleet.

Fish training

Wilt u meer Passie, Plezier & Energie? Zoekt u een speelse manier, om soms wat zwaardere onderwerpen als gedrag, kernwaarden of klantbeleving vorm te geven? Wil je je team een energyboost geven, waarbij op luchtige wijze ook serieuzere zaken aangeraakt worden? Werk dan aan Passie, Plezier & Energie op het werk met de wereldberoemde FISH! filosofie.

Visie ontwikkelen

Visie ontwikkelen

Een visie verkennen. Een beeld van de ander en het beeld van jezelf beter leren begrijpen gaat eenvoudiger met beelden.

Drijfveren ontdekken

Drijfveren ontdekken

Wat drijft je? Wat zijn je drijfveren? Op welke wijze dragen deze bij tot jouw beeld op de werkelijkheid? Je drijfveren ontdekken.