1,2,3 Intervisie: Hoe doe je dat?

Van elkaar leren, elkaar adviseren en elkaar inspireren. Intervisie draait om respectvol delen. En het mooie is: na deze training kan iedereen het, respectvol. Elkaar adviseren is namelijk niet moeilijk. Hoe vaak hoor je iemand niet zeggen: weet je wat jij moet doen, … Maar intervisie is meer dan jouw mening geven of oplossingen aandragen als je een dilemma hoort.

In deze training leer je de regels van intervisie. Aan de hand van  een werkelijke casus leren we oordeelloos te waarderen. In deze training komt vooral het proces van intervisie doen met elkaar aan bod. Wat is het basis 5 stappenmodel? Hoe creëer je een vertrouwelijke omgeving waarin men zich vrij voelt te delen? Hoe verloopt een effectieve intervisiesessie? Wat vraagt dit van je als deelnemer? Wat vraagt het van je als begeleider? Kortom: intervisie, hoe doe je dat?
De verschillende rollen binnen een intervisiesessie worden besproken. Dit is een praktische training waarin je naast inhoudelijke informatie ook persoonlijke feedback krijgt.

Na de training

  • Weet je hoe intervisie werkt en wat er van je verlangt wordt als deelnemer en/of begeleider;
  • Kun je intervisie toepassen en opzetten met jouw eigen team of intervisiegroep;
  • Ken je het 5-stappenmodel en de functie van elke fase. Tevens kun je elke fase juist toepassen;
  • Kunt je cases effectief bespreken.

Praktisch

Deze training is geschikt om als team te volgen of als (startende) intervisiegroep. Deze training duurt twee dagdelen. Dagdeel 1 is de daadwerkelijke training. Dagdeel 2 is een follow-up sessie. Na een aantal sessies zelf intervisie gedaan te hebben, komt de trainer een sessie observeren. Dit dagdeel is bedoeld om de puntjes op de i te zetten en verder te groeien als intervisiegroep. Een ieder krijgt hierbij persoonlijke feedback. Bij voldoende belangstelling kan deze training ook verzorgd worden voor individuele deelnemers, die niet samen een groep gaan vormen, maar wel intervisie willen leren doen.

Deze training kan gekoppeld worden met de training Creatieve Intervisievormen. Deze training biedt je een aantal creatieve vormen om eens op een andere manier intervisie met elkaar te beleven.

Intervisietraining wordt verzorgt door:

Janine van der Vorst  06-12694711 janine.van.der.vorst@hettrainingsbureau.nl