Creatieve intervisievormen

Je doet al een tijdje intervisiesessies en je wilt weleens wat anders. Of je merkt dat jouw intervisieleden vast zitten in telkens hetzelfde stappenplan. Je merkt dat je toe bent aan verdieping in uw intervisiemethode en de diepgang die je bereikt in de sessies. Dan is deze training Creatieve Intervisievormen echt wat voor jou!

In de deze training Creatieve Intervisievormen gaan we aan de slag met de basiselementen van intervisie. Vanuit de basiselementen gaan we zaken een keer helemaal anders doen! Intervisie is in feite ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren. En dat kan in veel meer vormen dan alleen het standaard 5-stappenplan. We nemen je mee op een belevingsreis en laten je per stap ervaren wat mogelijk is, maar reiken ook methodes aan die wel de basiselementen van intervisie in zich hebben, maar op een andere manier tot inzicht kunnen leiden in de casus.
Daarnaast geven we je achtergrond over wat het nut is van creatieve werkvormen en hoe deze tijdens een intervisiesessie zowel de linker- als de rechterhersenhelft stimuleren. Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden.

Deze training is praktisch van aard met een theoretische onderbouwing. We gaan verschillende vormen beleven en actief met elkaar aan de slag. Deze training is in feite een intervisiesessie, we gaan direct creatieve vormen toepassen en je wordt gecoacht tijdens dit proces.

Na de training

  • Ken je de basiselementen van intervisie en kun je jouw eigen creativiteit toepassen in de stappen van de standaardmethode;
  • Kun je een aantal andere vormen voor intervisiesessies toepassen;
  • Ben je geïnspireerd om intervisie een keer anders in te steken.

Praktisch

Deze training is geschikt om als team te volgen, als intervisiegroep of als individuele deelnemers. We verwachten dat je eerder intervisie hebt gedaan en ook enige sessies hebt begeleid. Deze training duurt twee dagdelen.
Een van de onderdelen van deze training is werken met spellen. We gebruiken in deze training ons eigen Doelgerichte spel . Elke deelnemer krijgt dit spel in de training.

Deze training kan goed gevolgd worden na de basistraining 1,2,3 Intervisie , we raden je aan eerst minimaal 5 intervisiesessies te volgen en minimaal 2 daarvan te hebben begeleid voor je deze training volgt.

Intervisietraining wordt verzorgd door:

Janine van der Vorst 06-12694711 janine.van.der.vorst@hettrainingsbureau.nl