Creëer meer werkplezier

Wil je medewerkers die betrokken en energiek met hun werk bezig zijn? Geen uitval of snelle doorstroom, maar binden en boeien van goede medewerkers? Een cultuur creëren of verder stimuleren waar de creativiteit en inzichten van medewerkers optimaal benut worden? Kies dan voor “Creëer meer werkplezier.”

We leven in een snel veranderende wereld waarin dilemma’s steeds complexer worden. Om dit het hoofd

Coachingsmodel

te bieden is hetnoodzakelijk medewerkers te binden en boeien en hen gemotiveerd te houden. Generatie Z schakelt snel en ook andere generaties worden getest op hun aanpassingsvermogen. Het creëren van een cultuur met betrokken, energieke medewerkers wordt elke dag ingewikkelder. Juist in een periode waarin er meer gevraagd wordt van onze medewerkers, is het van belang om te werken in een cultuur waar men de ruimte voelt om mee te doen, te ontwikkelen en vervolgens resultaten te halen. Om deze cultuur te creëren is het van belang bij de basis te beginnen. Werkplezier is volgens onderzoek een van de belangrijkste factoren als het gaat over binden en boeien en leidt tot verhoogd bedrijfsresultaat. Laat je medewerkers ook met passie en een schouders eronder mentaliteit het steeds veranderende werk het hoofd bieden.

Creëer meer werkplezier

De Box Vol Werkplezier is een traject dat zowel training, advisering als een spel bevat. Het daagt management en teams uit om op energieke en actieve wijze samen deze cultuur te creëren. De kracht van spelen staat hierin centraal, waarbij jij als collega/manager op luchtige en originele wijze anderen activeert.

DE FILOSOFIEMat box vol werkplezier

De Box vol Werkplezier is ontstaan toen we steeds meer teams en organisaties zagen worstelen met het thema’s als binden en boeien, optimaal resultaat behalen en werkplezier. Vanuit onze ervaring met het werken met teams, het aansturen van organisaties en het observeren van de processen die we adviseren en begeleiden, hebben we enkele patronen in kaart gebracht. Hierbij zijn we tevens geïnspireerd door bekende methodieken als Covey en FISH! We merkten hierbij dat in diverse teams het lastig is om de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk te maken en laten zich snel weer meeslepen in de orde van de dag. Vanuit deze methodieken gekoppeld met onze ervaring is de Box vol Werkplezier ontstaan.

De Box vol werkplezier bestaat daarom uit een traject dat uit diverse onderdelen bestaat als trainingen voor zowel management als medewerkers, een spel voor op de werkvloer en advisering.

Hierin staan de volgende pijlers centraal:

 • Verwonderen – ervaren zonder oordeel of mening en met een oprechte, open blok de situatie in je opnemen. Stel vragen, toon begrip en kijk dan hoe je ver kunt komen in de samenwerking;
 • Verbinden – Verdiep je in de vraagstukken en belangen van de ander en probeer de gezamenlijke belangen te achterhalen. Verbinden kan op vele vlakken van inhoud tot samenwerking, van overeenkomsten in stijl en gedrag tot normen en waarden;
 • Verrassen – Verras de ander d.m.v. spel, humor, creativiteit of iets extra’s doen. Overtref iemands verwachtingen. Verblijd iemand met het onverwachte! Verrassen kan op diverse manieren zoals inhoud, resultaat en samenwerking. Maak het leuker;
 • Veiligheid & Vertrouwen – creëer een omgeving waar men zich vrij voelt om te verbinden, te verwonderen en te verrassen. Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich bij jou of je afdeling vrij voelen om open en eerlijk te communiceren en er ruimte is om feedback te geven en te ontvangen?

Na de training “Creëer meer werkplezier”

De Box vol Werkplezier brengt:

 • Inzicht in de betrokkenheid & energie in je team op 4 verschillende pijlers;
 • Een gericht plan van aanpak om de cultuur een boost te geven op het gebied van binden & boeien;
 • Teamleden die zelf verantwoordelijk gemaakt worden voor de werkcultuur en hun rol hierin;
 • Een management wat zelf in staat is medewerkers te ondersteunen in deze verandering;
 • Een organisatie met een cultuur waar mensen met plezier werken en daarmee zicht op betere prestaties van de organisatie.
 • Een methodiek die niet stopt na de trainingsdag(en), maar met een duidelijk plan van aanpak in de maanden daarna om gezamenlijk of zelf verder met werkplezier aan de slag te gaan. Daarmee wordt er een blijvende verandering in gang gezet.

Praktisch

Wat is er mogelijk?

 • Inspiratiesessie van 3-4 uur – € 950,-
 • Speelse training (tot 16 deelnemers) van een dag – € 1.850,-
 • Intensieve training (tot 16 deelnemers) van 2 dagen – € 3.450,-
 • Traject (tot 16 deelnemers) – € prijs in overleg.

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw, materiaal-, locatie-, catering- en reiskosten. Overigens een spel (na)bestellen kan ook via Bestellen van Spellen

Contactpersoon

Bent u benieuwd wat de Box vol Werkplezier kan betekenen voor uw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over de verbetering van uw bedrijfsresultaten door middel van verhoogd werkplezier kunt u contact opnemen met:

Of een van onze andere aangesloten associates.

Geef een workshop van de box cadeau

Omdat we vijf jaar bestaan geven we één workshop weg. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Alvast meer weten over de Box?