Fish

Wilt u meer Passie, Plezier & Energie? Zoekt u een speelse manier, om soms wat zwaardere onderwerpen als gedrag, kernwaarden of klantbeleving vorm te geven? Wil je je team een energyboost geven, waarbij op luchtige wijze ook serieuzere zaken aangeraakt worden?

Werk dan aan Passie, Plezier & Energie op het werk met de wereldberoemde FISH! filosofie.

In Seattle vind je de wereldberoemde Pike Place Fish Market, waar ze van de verkoop van vis een beleving hebben gemaakt, om door de sleur en de neergang in omzet heen te breken. Medewerkers gingen spelen met hun producten, met hun publiek en met elkaar. Dit had een wonderlijke werking op de klanten en het team. Er is gekeken wat ze nu precies gedaan hebben en door hun wijsheden en best practices is de FISH! AnitaFishfilosofie ontstaan.

De filosofie is uitgewerkt en toegankelijk gemaakt in 4 peilers:

 • SPELEN: Van werken naar spelen! Lol hebben, spontaan en creatief zijn. FISH! laat je lachen!
 • ZE BLIJ MAKEN: Je wilt iets speciaals doen voor je klanten, gasten of collega’s. Je geeft ze iets wat ze niet verwacht hadden en niet snel zullen vergeten.
 • ERBIJ ZIJN: Je wilt helemaal gefocust zijn op de persoon of taak die je hebt. Je luistert aandachtig en laat geen kansen lopen!
 • JE HOUDING KIEZEN: Wie ben jij als je iets aan het doen bent? Kies wie je wilt zijn en neem verantwoordelijkheid voor jouw houding ten aanzien van je klanten, werkgever en collega’s. Een positieve houding is een keuze!

Om de filosofie te laten ervaren en een goed beeld te krijgen van hoe ze zaken hebben aangepakt in Seattle, is een film gemaakt. Deze is inmiddels zelf ook wereldberoemd en de meest gebruikte trainingsvideo wereldwijd. De film geeft een realistisch beeld hoe je de FISH! filosofie kunt toepassen op jezelf en je organisatie.

Tijdens onze FISH! training of workshop laten we meestal de film zien, waarna we met de teams de 4 peilers op speelse manier gaan vertalen naar de eigen organisatie. De film wordt hierbij als een metafoor gezien, die makkelijk te vertalen is naar andere werkplekken. Het gaat in de FISH! trainingen namelijk niet over de vismarkt, maar over hoe je de 4 peilers vertaalt naar jouw organisatie en jijzelf als persoon daarin.

FISH trailer:

FISH! Trainingsmogelijkheden

FISH! is niet een vaststaande training, maar een modulair systeem van opdrachten, filmpjes, oefeningen en inspiraties, die aangepast gebouwd kan worden naar jouw wensen in de organisatie. Mogelijkheden hiermee zijn dan ook zeer divers! Sales, Klantbeleving, persoonlijk leiderschap, kernwaarden organisatie, creatieve brainstorms, samenwerken en energy boosts zijn voorbeelden hiervan.

Na de training, energizer of workshop:

 • Is er een op een energieke en leuke manier aandacht gegeven aan de 4 peilers;
 • Is er gericht op uw vraag een speels programma gedraaid, waarbij mensen hebben stil gestaan bij de organisatie en hun rol daarbinnen;
 • Zijn er creatieve ideeën naar boven gekomen op basis van uw kernvraag;
 • Is er nog veel meer mogelijk afhankelijk van uw wensen.

Praktisch

Er zijn verschillende FISH! producten:

FISH! Energiser (1,5 uur)

Korte workshop waarbij mensen op een leuke manier geprikkeld worden om met veranderingen om te gaan

 • Combineren met een brainstorm, waarbij je onderwerp linkt aan minimaal 1 van de peilers
 • Combineren met een beleidsdag, om mensen te laten voelen waar je heen wilt op gebied van 1 van de peilers
 • Combineren met een bedrijfsuitje

FISH! Workshop (4 uur)

Halve dag workshop waarbij je mensen de 4 peilers echt laat beleven

 • Plan van aanpak per persoon of vraagstukken van de organisatie in basis uitgewerkt
 • Combineren met een beleidsdag, om mensen te laten uitwerken en ervaren waar je heen wilt
 • Te gebruiken als bedrijfsuitje

FISH! Training (8 uur)

Hele dag waarbij je elke peiler echt uitdiept

 • Plan pan aanpak per persoon en vraagstukken van de organisatie echt uitgewerkt
 • Hier worden in- en/of outdoor spelen aan toegevoegd worden

Per 15 deelnemers zijn de kosten voor deze training € 950,- euro per dagdeel exclusief bijdrage per deelnemer aan FISH! Fee a € 7,50 per dagdeel.

Contact

HetTrainingsbureau.nl werkt met associates die als trainer specialist zijn op een bepaald trainingsgebied. Voor deze training kunt u contact opnemen met:

Anita van Veen – 06-11599375 – anita.van.veen@hettrainingsbureau.nl