Fouten maken levert op, De Foutenfabriek

Fouten maken levert op. Duik in de wereld van het positief naar fouten kijken met de Inspiratieavond De Foutenfabriek.

Alles is mogelijk…

We leven in een geweldige tijd. ‘Alles is mogelijk’ is iets wat je vaak hoort. Net als ‘Succes is een keuze’. De rode draad is dat jij zelf de regisseur bent van je eigen leven. Jij trekt aan de touwtjes. Maar wanneer succes een keuze is, is falen dat ook. Jij bent de regisseur, maar als het even niet lukt? Dan zal het wel je eigen schuld zijn. Deze visie op onze maatschappij zorgt voor een torenhoge prestatiedruk, die weer leidt tot veel stress. Als je altijd maar bezig bent met presteren en laten zien wat je allemaal kunt en hebt bereikt, dan is fouten maken verschrikkelijk.Fouten maken levert op.

Fouten maken levert op

Je kunt ook anders omgaan met prestatiedruk en je eigen ontwikkeling. Er is een manier waarop jij beter kunt presteren zonder extra stress. Als je dit toepast is het mogelijk om meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen op te bouwen. Je kunt daardoor veel relaxter werken, terwijl je ook meer plezier ervaart.

Vijf tot vijftien procent van de omzet

Zo hoog zijn de faalkosten in een organisatie meestal. Dit zijn alle kosten die gemaakt worden doordat dingen niet gaan zoals gepland. Denk aan extra loonkosten, kosten van ziekteverzuim, gemiste omzet en klanten die je kwijtraakt.

Hoe verlaag je deze kosten?

De luchtvaart en de medische wereld hebben een methode ontwikkeld. Door het toepassen van deze methode is het aantal calamiteiten afgenomen in de luchtvaart. Er zijn minder ongelukken gebeurd en minder doden gevallen. De medische wereld heeft deze methode sinds een jaar of tien ook ontdekt. Sindsdien maken ze minder fouten en zijn de resultaten van de operaties verbeterd. Deze methode is één op één te kopiëren naar andere branches. Pas dit toe binnen jouw bedrijf en jullie gaan minder fouten maken. Fouten maken levert op.

Ook deelnemen? Dat kan op 25 januari. Ga naar inschrijven De Foutenfabriek.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter