Fouten maken om beter te presteren

Doe het fout! Fouten maken om beter te presteren. Sommige organisaties presteren beter dan andere organisaties. Niet tijdelijk, maar over een langere periode. Welkom in de wonderlijke wereld van de High Performing Organisations (HPO’s). Dit zijn organisaties die gedurende vijf jaar significant betere resultaten behalen dan vergelijkbare organisaties.

Betere resultaten? 
Ja! Bijvoorbeeld op het gebied van

  • klanttevredenheid en –loyaliteit;
  • Klachtenafhandeling;
  • Medewerkerstevredenheid.

En ook de kengetallen scoren goed!

  • De omzet groeit 4 tot 16 procent harder;
  • De winstgevendheid is 14 tot 44 procent hoger.

Fouten maken

Er zijn 35 kenmerken die direct verband houden met dit succes. Die zijn onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën.Laten we eentje uithalen:Openheid en Actiegerichtheid. Leren wij wel van onze fouten? Dat staat hier centraal. Wat kunnen andere organisaties leren van dit onderdeel?

Tip 1: Fouten mogen gemaakt worden
Tip 2: Schuld speelt geen rol
Tip 3: Betrek medewerkers bij belangrijke beslissingen
Tip 4: Streef naar constante innovatie
Tip 5: Besteed veel tijd aan communicatie, kennis uitwisselen en leren

Wil je echt weten wat hier achter zit? Wat de kracht van Fouten Maken echt is? Kom dan naar Inspiratieavond van de Foutenfabriek. Schrijf je nu in voor 25 januari.

Wat je leert tijdens de inspiratieavond van De Foutenfabriek

  • Hoe kijk je positief naar fouten?
  • Hoe kun je beter omgaan met prestatiedruk?
  • Hoe verlaag je de faalkosten van een organisatie?

Hoe gaan we het leren?

De inhoud van het programma is gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek in combinatie met de laatste ontwikkelingen uit de luchtvaart en de medische wereld. Daarbij vinden wij dat leren ook leuk moet zijn. De theorie wordt daarom verpakt in speelse oefeningen uit de theatersport. We gaan een hoop plezier maken en ervaren hoe het is als je fouten mág maken!

Over de trainer

Frank Deuring is de faalexpert van Het Trainingsbureau. Met zijn bedrijf de FoutenFabriek doet hij al vijf jaar onderzoek naar hoe je positief naar fouten kunt kijken. In 2011 is hij afgestudeerd aan de beste HRM-opleiding van Nederland. Daarnaast heeft hij vijf jaar ervaring als stand-upcomedian. Dit zorgt ervoor dat hij een beladen onderwerp op een luchtige manier kan brengen.

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter