Groei: verandering is onvermijdelijk

Verandering is onvermijdelijk, groei is een keuze – John Calvin Maxwell – schrijver, spreker en pastoor met vaak het thema leiderschap.

Groei

Wat is de reden dat we altijd dienen te groeien? Het zit in onze genen. De evolutie heeft ons dit meegegeven. Daarnaast vragen de markt en sociale omstandigheden hier natuurlijk ook om. De enige constante is dat alles om ons heen verandert. En vaak heel snel. Het betekent voor ons als mens of als organisatie dat we dienen te groeien. Op zo gewenst dienen te blijven ontwikkelen. Ontwikkeling en groei gaan hand en hand.

De vraag is dus of groei wel een keuze is. Het antwoord erop is ja en nee. In de huidige arbeidsverhoudingen dient ieder individu de toegevoegde waarde te tonen en te blijven ontwikkelen. Alleen dan doet men er toe en bestaat er een zinvolle invulling van werk. Dus je dient te blijven groeien. Zelfs de wetgeving is daarop aangepast op dit fenomeen.

Wat doen je zelf om te groeien? Waar ontwikkel je je in? Op welke wijze wil je dat het bedrijf groeit? Wat zijn de vragen die je stelt bij het ontwikkelen van de onderneming en de mensen? Binnen HetTrainingsbureau.nl hebben we een eigen Chief Growth Officer. Misschien is het interessant om een keer een gesprek aan te gaan? Want we weten zeker dat hij je persoonlijk of als organisatie laat groeien.

Quote van de week

Elke woensdag publiceren we een quote van de week ter inspiratie, om over na te denken of direct iets mee te doen. Mocht je er nu iets bijzonders mee gedaan hebben laat dat dan gerust weten. We zien je reactie graag tegemoet. Mocht je een vervolg vragen of willen weten op welke wijze je ermee aan de slag zou kunnen gaan? Dan weten we dat ook heel graag. We helpen dan te komen tot een oplossing. 

De quote van de week komt uit het Verrassend Doelgerichte Spel dat HetTrainingsbureau.nl geproduceerd heeft. Zelf ook een spel verkrijgen? Dat kan via de webshop. Ga naar Webshop HetTrainingsbureau.nl.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter