Identiteit in beeld

Ieder mens is uniek! In de workshop “Identiteit in beeld” ga je jouw unieke zelf in beeld brengen. Wie ben je? Of wie wil je zijn? Dat in beeld brengen doe je letterlijk. De beelden kies je uit voorgeselecteerde fotovellen. Deze beelden helpen je om jezelf vorm te geven en te kiezen wat echt belangrijk is voor jou. Anderen gaan hierop reageren en samen ga je kijken wat dit nu vertelt over jou. Optioneel kunnen we daarnaast gaan kijken welke type mensen jullie nu zijn en/of naar samenwerken in een team.

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdsduur minimaal 1 dagdeel

Het 1e deel van de workshop ga je met de andere deelnemers vormgeven wie je bent. Dmv diverse vragen ga je helder te krijgen wie je bent en waarom. Dit ga je omzetten in 3 kernwoorden over jezelf.

Nadat deze kernwoorden helder zijn geworden, ga je dit omzetten in beelden. Uit diverse vellen met voorgeselecteerde afbeeldingen ga je kiezen uit kleuren, materialen en uiteindelijk een zeer ruime keuze van afbeeldingen dmv diverse selectierondes. De plaatjes die je uiteindelijk uitkiest, gebruik je om in een identieitsboard visueel weer te geven wie je bent. De groep gaat vervolgens reageren op jouw gecreëerde board en samen ga je kijken wat het over jou vertelt.

OPTIE  VERSCHILLENDE PERSOONSTYPEN (extra dagdeel)

Nadat je dit helemaal vormgegeven hebt, is het tijd geworden om te duiken inde verschillende gedrags typen, gebaseerd op de basis van Jung. Op ludieke wijze nemen we de divere typen door en daarbij is meestal al veel herkenning aanwezig. Daarna ga je kijken welk type nu het beste bij jou past. Is het 1 hoofdtype, of ben je meer een combinatie? Hiervoor kunnen we indien gewenst ook gebruik maken van een persoonlijkheidsvragenlijst.
Daarna gaat de groep met je meedenken welk type jij bent, op basis van je kernwoorden en jouw moodboard

Extra uitbreiding (extra 1-3 uur)

Als je helder hebt wie je bent en waar je nu staat kan hier een vraag in de toekomst aan toegevoegd worden. Waar wil je heen? Welke acties horen daarbij? Hoe kan je elkaar hierin ondersteunen?

Het leuke van deze workshop is dat hij inzichten geeft die voor jezelf natuurlijk erg interessant zijn, maar net zo goed voor samenwerking binnen teams!

Na de workshop

De deelnemers zijn na de workshop in staat om:

  • Een helderder beeld te krijgen van jezelf over wie je bent en waarom je bepaalde keuzes maakt;
  • Een helder beeld krijgen van je teamgenoten en te weten waarom bepaalde keuzes gemaakt worden, en tevens ook wat voor verhaal er soms nog ergens onder ligt;
  • Mogelijk meer te weten over verschillende persoonstypes volgens Jung en op basis hiervan jezelf en elkaar beter begrijpen;
  • Mogelijk een helderder beeld krijgen van waar je heen wilt en wat voor acties je wilt ondernemen om deze te bereiken.

Met andere woorden een creatieve en leuke manier om meer te weten te komen over jezelf en je team en hier mogelijk acties aan te koppelen.

Praktisch

Van de organisatie verwachten we een leuke inspirerende locatie,  in een creatieve en persoonlijke sfeer.

De duur van de training is afhankelijk van de wens en is beschikbaar vanaf € 950,- per deelnemer (excl. Btw en materiaalkosten). Afh van de vorm en inhoud van de dag en het aantal aanwezigen stellen wij in sommige gevallen een tweede trainer voor.

Contact

HetTrainingsbureau.nl werkt met associates die als trainer specialist zijn op het een bepaald trainingsgebied. Voor de beleidsdagen kunt u contact opnemen met:

Anita van Veen – anita.van.veen@hettrainingsbureau.nl