Lustrumactie, 5 jaar HetTrainingsbureau

Hoera! het Trainingsbureau bestaat 5 jaar! Tijd voor een lustrumactie.

We gaan trakteren met een lustrumactie! Wat 5 jaar begonnen is als een leuk idee aan de keukentafel, is uitgegroeid tot hét Trainingsbureau. We hebben de essentie van leren (terug) gebracht bij de bedrijven die we trainen. Wij zijn trots en dankbaar dat we dit samen met onze klanten hebben bereikt. Een prachtige reden om dat ook samen te vieren.

Want wie jarig is, trakteert!

Uiteraard trakteren we met het beste wat we hebben. We bestaan vijf jaar en voor ieder jaar geven we één workshop weg. Dat zijn dus vijf workshops die we weggeven gedurende 2018.  En jij kunt een bedrijf verrassen. Want jij mag een bedrijf nomineren aan wie we het samen cadeau geven.

Welke workshops geven we wanneer cadeau?

 • De innovatiebox. (Actie afgelopen en de winnaar is bekend)
 • De box vol werkplezier. (Actie afgelopen en de winnaar is bekend)
 • Naar een excellerend team. (Actie afgelopen en de winnaar is bekend)
 • Deep democracy. (Start 14 september)
 • Aan de slag met strategie. (Start 14 november)

De afgelopen actie: Naar een excellerend team

Wat is dé perfecte samenstelling voor een excellerend team?

Wetenschappers en organisaties zoeken al jaren naar het antwoord hierop. Maar wat blijkt….recentelijk wetenschappelijk onderzoek laat zien dat er niet één perfecte samenstelling is.

Toch zien we grote verschillen in de samenwerking in teams en in de resultaten die door verschillende teams behaald worden. Vaak horen we terug dat teamleden goed met elkaar kunnen omgaan, terwijl ze in de praktijk tegen veel dingen aan lopen. Alles behalve een garantie voor succes.  

Helaas is dat niet het enige probleem.  De arbeidsmarkt is krap en het is moeilijk om aan de juiste mensen te komen. Hoe vind je nieuw personeel en zorg je ervoor dat deze mensen passen in je team.  En hoe verbind je ze met het team?

Het is een ingewikkeld samenspel, met mensen werken.

Gelukkig zijn er antwoorden op deze vragen. Uitgangspunten waarmee je een ijzersterk team bouwt. Een team waarbinnen mensen zich verbonden voelen, werken aan een gezamenlijk resultaat, teamleden gebruik maken van elkaars talenten en een team wat sterk staat binnen de dynamiek van de omgeving.

Herken je je in één of meerdere van de volgende punten?

 • We hebben mooie ideeën en plannen die we initiëren, maar uiteindelijk weten we  daarvan weinig echt af te maken en belandt het op de plank;
 • Als de druk hoog is, gaat iedereen voor zijn eigen werk en weten we elkaar niet te vinden, terwijl we juist behoefte hebben aan verbinding;
 • We vermijden conflicten en hebben moeite met elkaar aan te spreken;
 • Wij worden geleefd door de waan van de dag, blussen brandjes en werken niet aan lange termijn zaken;
 • We hebben eilandjes in ons team en weten elkaar niet te vinden in ons werk.

Ga dan aan de slag met de workshop “Naar een excellerend team”. In deze workshop van een dagdeel zetten we de kennis van gedragsstijlen in in teamontwikkeling. We gebruiken het instrument MapsTell om je inzicht te geven in je eigen gedrag en dat van de teamleden. Je zet je team letterlijk op de kaart. We geven je kennis mee over teamontwikkeling en de voorwaarden waaraan een excellerend team moet voldoen.

Resultaten na de workshop:

 • De teamleden hebben meer inzicht in zichzelf en de eigen gedragsstijl;
 • Teamleden kunnen elkaar beter herkennen en zien wat ieders kracht is;
 • Er is een duidelijk beeld van de samenstelling van het team en wat de kracht van (en de valkuilen) van het team is;
 • Er is inzicht wat teamleden nodig hebben voor een goede verbinding;
 • Het team heeft kennis over de uitgangspunten voor een excellerend team.

Wie nomineer jij?

Helaas! Deze ronde is inmiddels gesloten. 14 september begint een nieuwe ronde.