Proud 2 Welcome

In september is de start gemaakt met het Proud 2 Welcome programma, een samenwerking met een aantal hotels in Zanzibar en Tanzania. Tijdens de voorreis zijn de uitgangspunten bepaald voor een langdurige samenwerking. De voornamelijk lokale medewerkers worden getraind in gastvrijheid en het welkom heten. Hoe om te gaan met klachten en vooral trots te zijn.

Trainen in ontwikkelingslanden draagt bij aan duurzame groei

Binnen hetTrainingsbureau hechten wij waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het mogen meewerken aan trainingen in de armste gebieden van Afrika zien we als een mooie taak. Waar we onze kennis en vaardigheden in kunnen zetten om het economisch perspectief te verbeteren. Een hoogwaardige toeristische industrie is goed voor duurzame werkgelegenheid. En daar gaat het om.

De hoteleigenaar, de reisorganisatie en HetTrainingsbureau investeren samen in dit traject, omdat we allemaal geloven in de meerwaarde van persoonlijke ontwikkeling. Voor ons als trainingsbureau biedt dit project naast een mooie kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren, ook de gelegenheid om op hele bijzondere plekken te trainen. Daarnaast is het trainen van lokale bevolking in een volledig andere cultuur bijzonder leerzaam voor de trainers.

Proud 2 Welcome

In 2016 staat de basis gastvrijheid (hospitality) centraal. Ofwel het inspelen op de Niet Afrikaanse gast, die met zijn/haar eigen sterk verschillende verwachtingen naar Afrika op vakantie gaat. Het is onze doelstelling om in de komende jaren stap voor stap verschillende onderdelen van de organisatie specifiek on the job te trainen. Zo zullen we, na de basic training voor keuken, housekeeping, restaurant en receptie op maat training on the job gaan verzorgen. De samenstelling van het trainers-team zal wisselend zijn, afhankelijk van het benodigde specialisme en de beschikbaarheid van de trainers.

Wil je meedoen? 

Je kan op verschillende manieren meedoen. Voor 2016 hebben we het trainers team compleet. Dus trainers en ondersteunende medewerkers voor dit jaar zijn niet meer nodig. Uiteraard zijn we wel heel blij met de belangstelling en we delen graag onze lessen. Wellicht heb je nog goeie ideeën over wat we de komende jaren daar kunnen gaan brengen. We gaan overigens alleen investeren in kennis en vaardigheden we vormen geen (goederen) hulporganisatie. Zit je zelf in de Hospitality sector, heb je trainers ervaring en wil je ook eens een internationale uitdaging als dit meemaken, stuur dan gerust jouw belangstelling per mail naar arco.kats@hettrainingsbureau.nl.

Ben je ondernemer of ben je actief in een onderneming in een ontwikkelingsland waarbij jij denkt dat een dergelijk trainingstraject gewenst maar financieel niet haalbaar (binnen de reguliere trainers-tarieven) laat ook dan jouw wensen weten. Wellicht kunnen we tot een creatieve oplossing komen met meerdere partners samen.

Het Team voor 2016:

Joyce Mullenders, Wouter Holtkamp, Richard Haeck & Arco Kats. Meer informatie is te verkrijgen via Arco Kats