Masterclass essentie van leren

Serie Masterclasses De ESSENTIE VAN LEREN

De Masterclasses zijn voor trainers en coaches die hun trainingen naar een hoger niveau willen tillen. Door te luisteren, inzichten te vergaren en te doen!

De Masterclasses worden gegeven door ervaren trainers van het Trainingsbureau, experts op hun vakgebied. De serie bestaat uit 9 Masterclasses, die ook afzonderlijk te volgen zijn.  Deelname € 75,- per avond.

Speciale aanbieding: Koop een voucher voor 5 avonden en betaal slechts € 250,–   

DATA 2017: Di 21 feb, 11 april, 9 mei, 13 juni, 12 sept, 14 nov, 12 dec

DATA 2018: Di 9 jan, 13 feb

 

  1. DE ESSENTIE VAN LEREN                                                                                                                        

Di 21 feb

De masterclass wordt gegeven door Anita van Veen en Arco Kats. De grondleggers van het Essentie van leren Model .Zij geven toelichting op het model en gaan in op de vraag wat leren nu eigenlijk is. Zij bieden een verfrissend nieuwe kijk op leren. Hierbij worden diverse leerstijlen uiteengezet en ga je op zoek naar je eigen leerstijl.  Daarbij gaan zij in op hoe je de diverse leerstijlen in één groep mensen kan (h)erkennen en combineren in je training.

 

  1. Zo haal je de opdracht binnen

Di 11 april

De masterclass wordt gegeven door Richard Haeck. Ondernemer, verbinder en doorvrager. Hij geeft tips om effectief achter de werkelijke vraag te komen en verborgen agenda’s te achterhalen. Hij deelt zijn ervaringen over verbinding maken en echt luisteren naar je gesprekspartner. Hij nodigt uit tot het delen van voorbeelden en vraagstukken over wat goed of juist averechts werkt. De opdracht binnen halen én echt begrijpen wat je opdracht dan is, zodat je weet wat jij als training hiervoor kan bieden.

 

  1. De avond van de leerwens

Di 9 mei

De masterclass wordt gegeven door twee Mystery Masters

Zij gaan in op het achterhalen van de individuele leerwensen van de deelnemers. Deze leerwensen kunnen verschillen van het doel van de training in de ogen van de opdrachtgever.  Ze bespreken ook het omgaan met weerstand bij deelnemers en deelnemers die er liever niet zouden zijn. Het verenigen van verschillende leerwensen in je training leidt tot een optimale leerervaring voor de deelnemers én een tevreden opdrachtgever.

 

  1. HET ONTWERPEN van de OPTIMALE LEERERVARING

Di 13 juni

De masterclass wordt gegeven door Anita van Veen. Creatief brein met oog voor de integrale lijnen.

Een goede training of bijeenkomst vormt één geheel en bevat die modules die bijdragen aan een optimale leerervaring bij de deelnemers. Anita neemt je mee bij het vormgeven van je training. Wat is je doel en hoe plan je de reis daarnaartoe? Hoe kies je de benodigde onderdelen, werkvormen en hoe stem je je energizers hierop af? Ook de flexibiliteit in je programma komt aan bod. Door alle onderdelen goed op elkaar af te stemmen vergroot je de impact van je training enorm. Anita van Veen kan dit als geen ander en gaat haar ervaringen delen met de groep.

 

  1. De kunst van het trainen

Di 12 sept

Deze masterclass wordt gegeven door Noël de Rooij en Natascha Vale

Bij het geven van een training of bijeenkomst maak je gebruik maken van diverse rollen. Wanneer maak je gebruik van welke rol? En welke rollen zijn er allemaal? We nodigen deelnemers uit om te reflecteren, direct te spiegelen, informatie te delen of op onderzoek uitsturen en laten ervaren. We kijken naar de mogelijkheden die dit met zich meeneemt om de optimale leerervaring te creëren en aan te sluiten bij de wensen van de deelnemers. We bespreken de verschillende rollen en wanneer en hoe je ze het beste kunt inzetten. Benut de kansen die zich aandienen, de cadeautjes die zorgen voor diepgang.

 

  1. De dynamiek van groepen

Di 14 nov

Deze masterclass wordt gegeven door Janine van der Vorst en Moniek Berende

Dat elke groep weer anders is hoeven we niemand meer te vertellen. Wat gaan we leren? De verschillen bij trainingen met een open of gesloten inschrijving, gelijke functies of aanwezigheid van leidinggevenden binnen de groep. We gaan in op deze verschillen en wat jij als trainer kunt bijdragen aan bijvoorbeeld de sfeer, de veiligheid en het vertrouwen in de groep. Omgaan met eventuele weerstand, dicht bij jezelf blijven en toch afstand kunnen bewaren.

 

  1. De nieuwste inzichten op het gebied van transfer en het integrale leren

Di 12 dec

Deze masterclass wordt gegeven door Richard Haeck

Je wilt uiteraard niet dat het geleerde van je training zomaar weer vervliegt. We bespreken de mogelijkheden tot transfer binnen een organisatie. Het meetbaar en zichtbaar maken van resultaten van je training, het betrekken van het management bij het leren binnen de organisatie. De inzet van moderne middelen als apps, e-learning en vlogs.

 

  1. De geheimen van samen trainen

Di 9 jan 2018

De masterclass wordt gegeven door Janine van der Vorst en Moniek Berende.

Samen training geven biedt kansen én valkuilen. De meerwaarde van de trainingspartner benutten zonder de regie te verliezen of over elkaar heen te buitelen. Een aantal afspraken kun je goed van tevoren maken, andere situaties moet je samen improviseren. Maak gebruik van de verschillen in expertise en ervaring in het geven van trainingen, zodat beide trainers goed uit de verf komen en zelf ook leren.

 

  1. Een andere kijk op fouten

Di 13 feb 2018

De masterclass wordt gegeven door Frank Deuring en Ruud ten Voorde. Experts in het positief kijken naar fouten.

Het creëren van een cultuur waar openlijk fouten gemaakt mogen worden. Zorgen voor een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Leren van elkaars leermomenten. Fouten maken mag/moet! Innoveren en experimenteren buiten je comfortzone.

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter