Trots met Proud2Welcome

Trots daar gaat het om bij Proud2Welcome. Een programma dat in november 2016 gelanceerd is bij Paridise Beach Resort, Reef and Beach Resort en Africa Safira Camp (Selous Tanzania). Onderdelen van img_0060het programma zijn gericht op het bewust maken van de relatie met (niet Afrikaanse) gasten. Hoe sta je ze te woord? Welke zaken doe je wel en niet? Waar let je op? Vooral de basis van het lachen en het geven zijn daarbij sterk vertegenwoordigd.

Trots

De trots, de proud in de titel is van het programma, is een ander uitgangspunt. Want trots zijn op je land, omgeving, cultuur en omgeving is naast trots zijn op de service die je verleent de basis van goede gastvrijheid. Ook de persoonlijke trots hoort daar natuurlijk bij.

Hiermee zorgen we ervoor dat mensen meer zelfverzekerd worden. De dialogen zorgen ervoor dat er meer begrip ontstaat voor elkaar en vooral ook voor gedrag van gasten. Wanneer je de trots met een lach brengt betekent het dat je daadwerkelijk ook de lach terugkrijgt. De non-verbale communicatie is daarbij het uitgangspunt. Want de onzekerheid zit vaak in de gesproken taal. Terwijl de non-verbale taal het beste werkt. Een taal die we ook allemaal spreken.

Vervolg

Het programma is niet opgehouden nadat we vertrokken zijn. Wekelijks en eigenlijk dagelijks staat ontwikkeling op de agenda. En dat mag letterlijk genomen worden. Want alle medewerkers hebben veel in zich, ze zijn echt trots. Het dient alleen geactiveerd te worden.

Verder zijn de eerste 5 minuten trainingen ingezet. In een korte tijd worden de medewerkers van informatie voorzien en daadwerkelijk zaken aangeleerd. Door 7 dagen achter elkaar dezelfde training te doen en medewerkers in te zetten als instructeur ontstaat een sterk leereffect. Een effect dat weer leidt tot meer zelfvertrouwen en trots.

Meer projecten

Natuurlijk is HetTrainingsbureau in staat dit soort projecten uit te voeren. Echter doen we dat graag in een win-win-win situatie. Immers het leereffect voor trainers om terug naar de basis te gaan is daarin een extra sterk effect. Tijd voor de primaire overdracht door enerzijds gebrek aan middelen, dan wel gebrek aan taal of zelfs dat deelnemers niet kunnen lezen, maakt dat je de essentie van leren als basis dient te hebben.

Wil je weten waarom we dit doen? Kijk op Proud 2 Welcome. Hier mogen aanvragen voor projecten komen of ook aanmeldingen om mee te doen aan dit programma. 

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter