Een vriendelijk woord hoeft niet veel te kosten

Een vriendelijk woord hoeft niet veel te kosten, maar de echo ervan is eindeloos – Moeder Theresa –

Vriendelijk woord

Wanneer gaf jij iemand een vriendelijk woord? Op welk moment gaf je een compliment? Wie was de gelukkige? Wat gebeurde er? Toon compassie voor de ander en je krijgt veel terug. Wanneer je elke dat vriendelijk en met een aardig woord start geef je veel aan je omgeving. Een omgeving die daar in eerste instantie mogelijk lastig mee om weet te gaan. Compassie is namelijk iets dat in de huidige samenleving vaak achterwege blijft.

Wees de ambassadeur van het vriendelijke woord. Wordt een compassionist, een persoon die er op uit is ander vriendelijk te bejegen en daardoor zelf positief in het leven staat. Bedank de slager, de bakker en de andere mensen om je voor het geweldige werk dat ze doen. Denk aan je familie of kinderen. En vooral ook in je werkomgeving: betrap eens iemand op een aardig of leuk compliment. En complimenteer hem of haar daar mee.

Tijd voor het vriendelijke woord dus. Hoe ga je dit zelf doen deze week? Mogen we je uitdagen om 7 complimenten en vriendelijke momenten te zoek de komende dagen? Elke dag eentje? Succes ermee. We vinden het nu al een compliment waard: goed bezig.

Quote van de week

Elke woensdag publiceren we een quote van de week ter inspiratie, om over na te denken of direct iets mee te doen. Mocht je er nu iets bijzonders mee gedaan hebben laat dat dan gerust weten. We zien je reactie graag tegemoet. Mocht je een vervolg vragen of willen weten op welke wijze je ermee aan de slag zou kunnen gaan? Dan weten we dat ook heel graag. We helpen dan te komen tot een oplossing. 

De quote van de week komt uit het Verrassend Doelgerichte Spel dat HetTrainingsbureau.nl geproduceerd heeft. Zelf ook een spel verkrijgen? Dat kan via de webshop. Ga naar Webshop HetTrainingsbureau.nl.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter