Waarom toch al die blije filmpjes

Onlangs vroeg iemand me of wij alleen maar “heppiedepeppie” gezellige trainingen verzorgen. Althans op filmpjes ziet hij elke keer ballonen, lego en dansende lachende mensen voorbij komen.” Dat kan je toch niet serieus nemen”….. was zijn idee.

Ik schrok van dit beeld, want..we zijn wel een vrolijke en energieke club maar we gaan zeker de confrontaties aan. Soms is het gewoon “niet leuk, maar zeer belangrijk” om met een groep te werken aan een probleem. Dan hebben mensen onderling pijn, worden er harde dingen uitgesproken en schamen mensen zich diep voor (vaak onbewust ingezet) wat ze collega’s hebben aangedaan. Die schaamte en pijn zouden we ook op film kunnen zetten en delen maar wij kiezen er voor om deze verhalen daar te laten waar ze plaatsgevonden hebben.

Hierdoor zal het zo zijn dat in onze openbare uittingen we jullie vooral laten meegenieten van de positieve emoties. Plezier verwondering, doorbraken en dergelijke zijn daar in beeld. De kwetsbare emoties die soms klein, onderhuids plaatsvinden bespreken we graag in één op één gesprekken. We staan dan tijdens de sessies en ook er na klaar voor de betrokkenen om hun verhaal kwijt te kunnen en we weten dat dit niet aan de grote klok gehangen hoeft te worden.

Dus … excuus voor het soms iets te eenzijdig beeld…. we maken graag nader kennis om op een dieper niveau de verbinding te maken. Want dat is de essentie van leren. Geniet nog even mee van de beelden van de HR live beurs waar we 11 oktober aan deelnamen.

nbsp;

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter