Erkenning voor ontwikkeling

In de nota “Klaar voor veranderend werk” presenteren VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN hun prioriteiten voor het arbeidsvoorwaarden en cao-overleg in het komende jaar. Budget voor scholing wordt volgens hen nog te vaak gezien als een extra boven op het loon. Dit stond vandaag op NU.nl.

Goed om te zien dat het belang van leren zo serieus genomen wordt door de werkgevers. Immers, de wereld verandert snel en het is essentieel om te blijven leren. Hierdoor kunnen we de snelheid van de veranderingen bijhouden. De verantwoordelijkheden zijn in lijn met de essentiële behoeften van een mens. We hebben namelijk allemaal behoefte aan zekerheden om te overleven. De eerste zekerheid zit in het element “brood op de plank” ofwel inkomen. De tweede behoefte zit in een veilig thuis (en een veilige werkplek) en de derde behoefte zit in educatie zodat kennis en inzicht duurzaam kan groeien.

Dat er budget voor uitgetrokken moet worden is helder. Maar met budget alleen ben je er nog niet. Scholing hoort een stevige plek te hebben op de strategische agenda. Naast budget is ook het goed aanwenden van de budgetten en het inrichten van een leercultuur van belang. Geef je de medewerkers ook voldoende gelegenheid om te experimenteren met de geleerde materie in de praktijk. Organiseer je voldoende reflectie momenten om het leren serieus te nemen. Hierdoor gaat het geleerde niet alleen voor de medewerker renderen maar pluk je als werkgever ook de voordelen van de investering.

Dit houdt in:

  • Serieus kijken naar de leerbehoefte.
  • Helder verwoorden van het verwachtte leerresultaat.
  • ruimte en budget beschikbaar stellen om te kunnen leren.
  • Aandacht schenken aan de leerbeleving.
  • Stimuleren van herhaling en training on the job.

Als daarbij ook nog rekening gehouden wordt met de verschillende leervoorkeuren van mensen en het aanbod van leermiddelen in een brede variëteit aangeboden worden krijgt de ontwikkeling helemaal vleugels. Al met al best een uitdaging waar je wellicht een keer met professionals over wilt sparren.

Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend van gedachten te wisselen over dit thema met onze trainers. Vele jaren gedeelde trainingservaring en degelijke scholing op diverse gebieden die te maken hebben met leren en ontwikkelen binnen organisaties delen we graag want wij zijn gepassioneerd door de vraag “Wat is de essentie van leren?”. De lessen die wij geleerd hebben in ons dagelijks werk en in delen we graag.

Meer weten? Bel of mail ons gerust en dan maken we een afspraak.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter