Online training

Online training

Digitaal werkt!

“Trainen dat doe je toch in een trainingsruimte of lekker buiten?”, dat was voor veel mensen het uitgangspunt. Daarnaast werd er regelmatig gesproken over online leren, in de vorm van online cursussen en een enkele keer kwam het idee van een webbinar voorbij. Maar vrijwel altijd was het standaard uitgangspunt we spelen, leren en reflecteren in een trainingsruimte. Tot enkele weken geleden de corona maatregelen alles omgooide. Ineens kwam het digitaal trainen wereldwijd in een stroomversnelling. Maar hoe doe je dat dan? Vrijwel niemand wist het en nu, enkele weken later is het enthousiasme voor en de kritiek op online trainen gegroeid. Er is in hele korte tijd ontzettend veel geleerd. Met een belangrijke conclusie, online trainen werkt!

Digitaal werkt anders

Digitaal trainen werkt wel anders dan classroom trainen. Allereerst is er een groot fysiek verschil. Daar waar je in de trainingszaal vaak staat, loopt, en beweegt zit je bij een webbinar veel meer achter het scherm en voor de camera. Het digitale whiteboard werkt net even anders dan de flipover en het contact met de groep heeft een andere energie. Meegaan met de stroom van energie tijdens de training gebeurt in classroom training voor een deel gepland maar ook voor een deel op basis van intuïtie. Er is bij online training minder ruimte voor dat intuïtieve.  De trainingen vragen dus een strakkere meer gedetailleerde voorbereiding. Deelnemen aan een online training (in de vorm van een webbinar inclusief online samenwerken) vraagt meer inspanning dan deelnemen aan een training in een trainingsruimte. De spanningsboog is hierdoor korter. Dit zorgt bij elkaar voor een efficientere trainingsbeleving. Met name als het gaat om het aanleren van een methode of het overdragen van kennis is hier winst te halen.

Ooh die techniek…. doet ie t wel, 

“Ben ik goed te verstaan?” “Je staat op mute” “Hoe deel ik mijn scherm…?” , zo maar een aantal kreten die je regelmatig hoort bij online trainingen. De techniek en de verbindingen zijn fantastisch als ze goed werken maar ze zijn een bron van irritatie als het niet werkt. Wij hebben inmiddels goed geleerd hoe we met onze vertrouwde Google omgeving alles kunnen laten werken. Omdat we toch al intensief samenwerken met de G-suite omgeving was het, ook met het oog op dataveiligheid voor ons het meest voor de hand liggende platform om in te zetten. Het delen van informatie werkt prima, met name als je als facilitator over meerdere schermen beschikt. We hebben geleerd dat het slim is om elke sessie eerst even met iedereen de techniek af te stemmen. Ook is het goed om een paar werkafspraken elke keer weer te maken zoals, microfoon op mute als je niet spreekt, vragen middels de chat en handgebaren om te laten weten of iets wel of niet begrepen is. De samenwerking tussen mens en techniek is hierin belangrijk. Voor mensen die wat minder digitaal vaardig zijn is het verstandig om enige tijd voorafgaand aan de training een korte sessie te plannen waarin mensen wegwijs gemaakt worden in de techniek. Eenmaal allemaal goed aangehaakt werkt het verbluffend goed.

Echt blenden maakt het nog mooier,

De mix van live online trainen en online leren met andere tools maakt het nog mooier. Zo laten wij trainingen voorafgaan door een voorbereidende opdracht. Hiermee wordt er voor gezorgd dat het uitgangsniveau aan het begin van een live sessie gelijk is. Dit verhoogt de betrokkenheid en het rendement aanzienlijk. De meetings kunnen opgenomen worden waardoor ze na afloop nog terug te kijken zijn. Ook dit is een groot voordeel van online. Na afloop van de sessie worden evaluatie en reflectiemomenten toegevoegd in een digitale omgeving. Hierdoor bezinkt de inhoud nog veel beter.

Nooit meer de trainingszaal in…..

Neeeh…. we zijn heel blij als we straks ook weer de energie van de trainingszaal mogen opzoeken. Maar het inzetten van de digitale middelen zal wel veel vaker en eenvoudiger ingezet worden. Daar waar we vroeger bij grote uitzondering de techniek inzette, zullen we er nu bij uitzondering voor kiezen om het niet te doen. Hierbij zal fysiek samenwerken en online samenwerken in combinatie het beste resultaat opleveren. Daar waar efficiency gewenst is speelt digitaal een hoofdrol en daar waar energie en menselijke verbinding van groot belang zijn speelt digitaal een bijrol. Maar digitaal zal wel vrijwel altijd een rol gaan spelen.

Wat nu?

Op dit moment kunnen we alle trainingen ook digitaal verzorgen. Hierbij kijken we kritisch naar de toepasbaarheid en stemmen we het programma af op de situatie en de techniek die gebruikt wordt. Onze trainers zijn inmiddels getraind in het gebruiken van de middelen en …. mocht je bij jou in de organisatie met Microsoft teams werken dan schakelen we gerust hiernaar over. Een van de mooiste lessen die we ook geleerd hebben is namelijk dat we veel meer kunnen doen in korte tijd als we maar met veel plezier dingen durven te proberen. We weten inmiddels dat het geen groot probleem is om even samen te moeten zoeken naar de beste oplossing. Wat dat betreft blijft trainen altijd een samenwerking tussen organisatie, trainingsbureau en cursisten.

Laat een reactie achter