Open Trainingen

Situationeel leiding geven

In een wereld waarin alles continu verandert, heb je handvatten nodig als leider om je team hierin te begeleiden en je organisatie van dienst te zijn. Verschillende situaties vragen om een verschillende aanpak. Ook de diversiteit aan mensen in je team of juist gebrek hieraan stelt je dagelijks voor uitdagingen.

Inhoud van de training

Deze training draait om jou als leider. Welke kwaliteiten heb jij tot je beschikking? Wat zijn jouw valkuilen? Juist in deze dynamische tijd kijkt je team naar jouw voor visie en sturing. Hoe doe je dat effectief bij jouw medewerkers, wanneer hun expertise en karakters verschillen? Deze training gaat in om het situationeel leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard en geeft je handvatten om leiding te geven. Concreet gaan we in op gedrag en hoe jij dit als leider kunt beïnvloeden. We zorgen ervoor dat jij de handvatten krijgt op het gebied van situationeel leiderschap om elke uitdaging het hoofd te bieden en ook te weten waar jouw grenzen liggen. Deze training gaat voornamelijk in op het effect van jouw gedrag en het lezen van het gedrag van jouw medewerkers. Cases van de deelnemers vormen onderdeel van deze training.

Na de training

 • kent de deelnemer zijn leiderschapskwaliteiten en -valkuilen;
 • heeft de deelnemer een gevulde toolbox met middelen om in te zetten in diverse situaties en bij verschillende medewerkers;
 • kent de deelnemer zowel methoden om in te zetten voor individuen als teams.
 • Praktisch

  Deze training is geschikt voor ervaren en startende leidinggevenden die willen werken aan inzicht in henzelf en aan effectief leiderschap. De training is in te zetten als groepstraining met een minimaal aantal van 4 en een maximum aantal van 12 trainees per groep. Daarnaast is de inhoud van dit programma in te bedden in een individueel coachingstraject.

  • Prijs per persoon exclusief btw: € 490,00  schrijf je in voor deze training

  [if IE] [endif]