Rendement op leren

Rendement op leren

Regelmatig wordt de vraag gesteld: “Wat levert het nu eigenlijk op… als ik in training investeer?”

Ondanks dat we al jaren in dit vak zitten, blijft het lastig om hier een concreet antwoord op te geven. Als ik de vraag stel “Wat levert het nu eigenlijk op…. als je in gezond eten investeert?”, krijg je waarschijnlijk hetzelfde gevoel.

Een keertje gezond eten is heel prettig voor de korte termijn maar heeft geen duurzaam effect. Zo is het ook met investeren in leren. Een enkele training levert vaak briljante inzichten op maar gedragsverandering vraagt meer dan één training. Het vraagt continue aandacht van management en medewerker, eventueel ondersteund door een trainingsbureau.

Meer begrip voor de ander vermindert bijvoorbeeld het aantal incidenten van onbegrip. Dit vermindert escalaties met een besparing van alle kosten die daar mee gemoeid zijn. Het stroomlijnt de samenwerking waardoor de faalkosten afnemen. Medewerkers die goed getraind zijn voelen zich prettiger en veiliger, dit leidt tot een hogere productiviteit en tot minder verloop. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over alle positieve effecten.

Het kan echter ook anders. Een training kan exact het omgekeerde effect hebben van wat je wenst. Bijvoorbeeld als je de medewerkers een empowerment training geeft maar verzuimt om empowerment in je bedrijfsmodel door te voeren. Als het MT empowerment niet waardeert en je traint wel leidt dit waarschijnlijk  tot een hoger verloop en meer ziekteverzuim. Leren heeft rendement mits goed toegepast.

Je rendement gaat significant omhoog als je de leerinterventie spreidt over de tijd op een uitdagende manier. Zo is het vooraf vaststellen en met manager overleggen van de persoonlijke doelen in combinatie met de evaluatie hoe de doelen bereikt zijn (ca één a twee maanden na afloop van de training) van grote invloed op je rendement. Grote kans dat je leeropbrengst twee keer zo hoog uitkomt dan bij een eendaagse training zonder opvolging.

Kortom je rendement bepaal je zelf, graag gaan we de dialoog hierover met je aan. Zet je de juiste instrumenten aan en weet je waar je doelen liggen dan zal je investeringen in training altijd ruim terugverdienen.

Laat een reactie achter