Janine van Grevenstein

Janine van Grevenstein

Inzicht, focus en plezier zijn de kernwoorden die terugkomen in de trainingen van Janine. Met haar analytisch en inlevingsvermogen weet ze feilloos teams en deelnemers hun zere plek in te laten zien en benoemen. Soms scherp en een tikkie hard, maar altijd met hart. Ze voelt aan waar de groep op dat moment behoefte aan heeft en houdt de gestelde doelen voor ogen. Ook als dat betekent dat het programma anders loopt dan gepland, die flexibiliteit biedt zij graag.

Haar expertise ligt op het gebied van gedrag van mensen in organisaties. Thema’s als groepsdynamica, inzicht in talenten en leerpunten, de vertaling van kernwaarden naar gedrag, samenwerking, communicatie en teamconflicten zijn dan ook haar favoriete onderwerpen. Met kennis en humor weet ze mensen in beweging te zetten en inzicht te geven in hun eigen gedrag en het effect hiervan. Ze houdt van pragmatische werkvormen gekoppeld met een goede theoretische onderbouwing om samen tot oplossingen te komen. Soms speels, soms serieus, die afwisseling houdt iedereen scherp. Ze duikt graag de diepte in om de oorzaak te achterhalen, om vervolgens dit te vertalen naar praktische uitwerkingen op de werkvloer.

Haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie en haar interesse in Oosterse wijsheden als mindfulness en het Boeddhisme vormen haar expertise. Haar trainingen zijn vaak eclectisch van opbouw, zowel qua theorie als werkvormen. Ervarend leren staat centraal. Na haar studie heeft zij als HR consultant gewerkt, bij de Hogeschool van Amsterdam en sinds 2010 als zelfstandig trainer, (team)coach en adviseur.

SPECIALISME VAN JANINE

  • Inzicht in eigen gedrag en dat van anderen, gedragsmodellen als Insights Discovery en MapsTell;
  • Groepsdynamica, samenwerking en communicatie;
  • Communicatie voor technici en professionals;
  • Intervisie en faciliteren van inhoudelijke sessies;
  • Kernwaarden vaststellen en vertalen naar gedrag;
  • Masterclasses.

ACHTERGROND

Meer weten over Janine van Grevenstein – van der Vorst:

Meer weten over de trainingen van de trainer: