Waardevolle organisaties voegen waarde toe

Waardevolle organisaties voegen waarde toe

Heb jij ook ooit het voorrecht gehad om te werken bij een organisatie die je mede gevormd heeft tot wie je nu bent? Een organisatie waarbinnen jouw talent tot bloei gekomen is. Een organisatie die nog steeds in je geheugen gegrift staat als een waardevolle organisatie. Een bedrijf waar je iedereen vol overtuiging naar toe zou sturen zowel voor een carrière als klant.

Organisaties die waarde toevoegen doen dit vaak op meerdere fronten. Ze zijn continu bezig met leren en ontwikkelen. Maar hoe doen ze dat? Welke elementen voegen nu precies datgene toe waardoor je dit gevoel krijgt?

De leermeesters zijn meestal de meest zichtbare factor. Een begeleider die oog heeft voor talent, verlangen en persoonlijke ontwikkeling die dit weet te koppelen aan bedrijfsbelangen is goud waard. Zowel voor de leerling als voor de organisatie. Soms is dat een toevalligheid en soms kom je organisaties tegen waarbij veel meer mensen deze herinnering opbouwen. Je ziet dat goed leermeesterschap een vaste waarde in de organisatie is.

Hoe krijg je dit voor elkaar in jouw organisatie. Het is belangrijk om de bezieling die in de organisatie zit zichtbaar te maken. Als de bezieling wordt uitgedragen en je geeft mensen de sleutels voor goed leermeesterschap in handen dan maak je een combinatie waarmee topteams gebouwd worden. Topteams van mensen die hun leven lang profijt hebben van hetgeen ze geleerd hebben. Mensen die hun leven lang ambassadeur voor je blijven.

In het Open Leergesprek krijg je inzicht in welke elementen voor jouw bedrijf het verschil kunnen maken.

Laat een reactie achter