Arco Kats

Een creatieve, inspirerende, vrolijke en energieke trainer, zo wordt Arco Kats vaak omschreven. Feedback van Arco ontvangen is soms even slikken. Hij kan scherp uit de hoek komen maar altijd op een respectvolle manier. Hij komt soms wat lichtvoetig over omdat hij in staat is om complexe materie eenvoudig uit te leggen. Hierdoor onderschatten mensen op het eerste gezicht wel eens de enorme brok aan kennis en ervaring die er onder ligt. Als trainer adviseur en coach wordt hij erg gewaardeerd om zijn authenticiteit, zijn verbindingsvermogen en zijn positieve energie.

Hij is technisch bedrijfskundig geschoold en heeft veel interesse in ondernemerschap en strategie. In deze vakken heeft hij ook les gegeven als hogeschool docent. Zijn interesse in de mens en het menselijk gedrag heeft hem via het recruitmentvak naar het trainersvak gedreven. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig trainer.

Naast zijn werk is hij bestuurlijk actief geweest binnen diverse verenigingen, zo was hij voorzitter van het Bedrijfskundig genootschap, was hij landelijk bestuurslid bij Jong MKB en heeft hij veel rollen vervult binnen Junior Chamber International. Ook heeft hij de afgelopen jaren als vrijwilliger training gegeven in The Gambia aan meer dan 200 Gambianen in die in de Hotel Business werken. Culturele verschillen en interculturele samenwerking is ook één van zijn speerpunten.


Sinds 2010 combineert hij het trainersvak regelmatig met theater. Hij maakte ondermeer Prins4 een theatertraining over projectmanagement en OepsBoos een theatertraining over omgaan met agressie. Hij is naast trainer binnen HetTrainingsbureau ook initiatiefnemer van de organisatie.

Specialisme van Arco Kats

Naast de voorstaande specialisme’s is Arco gecertificeerd MapsTell Guide en werkt graag vanuit de denkwijze van Covey. 

Volg de activiteiten van Arco op social media of neem direct contact op via mail: