Ga naar de inhoud

De basis van Projectmanagement – open inschrijving

Datum

sep 09 2020

Tijd

18:00 - 22:30

Kosten

€395

Veel organisaties werken aan projecten. Wat is een project eigenlijk en hoe start je een dergelijk project? Wat is de reden dat veel projecten buiten de tijd en buiten scope verlopen? Het heeft een aantal belangrijke redenen. Allereerst omdat er een onduidelijke start is geweest. Denk daarbij aan projectdoel, projectresultaat en vooral ook draagvlak. Ook betekent het vaak dat het projectteam de tijd en risico’s te beperkt heeft ingeschat. Tijd dus om naar de belangrijkste vragen rondom projecten te kijken. Startende met de “wat”, naar de “wie”, via de “hoe”, tot de “waarbinnen en waarmee” te komen. Hiervoor hanteren we het projectcanvas, met 5 vragen en 15 elementen. Ook worden de drie fases van een project: vormgeven, uitvoeren en afronden / gebruiken (implementeren) belicht.

Inhoud van de training

De basis van projectmanagement heeft de volgende onderdelen:

Na de training

Na deze uitgebreide training en interactieve sessies ben je in staat om:

Met andere woorden je hebt als teamlid of als projectleider instrumenten in handen om een goede start te maken. Je kunt veel beter inschatten waar het om draait bij projecten en daardoor ook van grotere toegevoegde waarde zijn. 

Praktisch

De training is op basis van open inschrijving. Wanneer we minimaal 6 deelnemers hebben laten we de training altijd door gaan. Overigens het maximale aantal deelnemers is 12 personen. Verder zijn de volgende zaken van toepassing:

De totale tijdsinvestering bedraagt: 10 uur. Hetgeen verdeeld is over 2 uur vooraf, 4 uur training en 4 uur achteraf.