Ga naar de inhoud

Digitaal leren

Het digitale leren staat aan het begin!

E-learning

Het gebruik van E-learning, eigenlijk een vervanger van het klassikale leren, is er in diverse vormen en maten beschikbaar. Voor Het Trainingsbureau is het een standaard. Iedere training krijgt voor en na het fysieke moment een digitale vorm. Het kan een vragen formulier zijn of een vorm van e-learning in een specifieke omgeving. 

Een Learning Management Systeem, ook wel LMS, is hier de basis van. De omgeving waar Het Trainingsbureau in werkt is van A New Spring. Naast dat het de leerplek is voor de deelnemers, die dit op alle devices kan doen, geeft het tevens inzicht voor de begeleider. Met de uitgebreide middelen en het meetinstrumentarium is het volgen van de voortgang eenvoudig. Hiermee zorgt een begeleider ervoor dat er daadwerkelijk ook leer ontwikkeling is. 

Wanneer we een e-learning maken is dit onze aanvliegroute:  

Achteraf is er één ding zeker: de medewerkers willen niets anders meer!

Kennis delen en zelf ophalen? Een leerplatform is het antwoord.

Leerplatform (LMS)

Wanneer je naar de volgende fase gaat is een combinatie van ‘op verzoek leren’, ‘adaptief leren’ en ‘sociaal leren’ het vervolg. Daar dien je dan eigenlijk wel een plek voor te hebben. We noemen dat een Learning Management Systeem (LMS en dat is meer dan een stukje software. Ook gaat het over de wijze van organiseren van je bibliotheek of informele interactie momenten. 

Om te komen tot een compleet inzicht brengen we altijd eerst de huidige middelen in beeld. Waar wordt kennis door opgedaan en welke zaken dienen nog ontwikkeld te worden. Het LMS zorgt voor een omgeving waarin alle deelnemers ervaringen kunnen delen met anderen (social learning).  

De toekomst van digitale leren is ons vooruit!

Performances (Learning Performances System)

Wanneer we Artificial Intelligence en Machine Learnign echt gaan inzetten dan krijgen je leren op het moment dat het nodig is. Dus het beste moment. De performance (prestatie) wordt gemeten en daarop wordt de training aangepast. Simpel door te meten. 

Als we kijken naar de sport zien we hier mooie voorbeelden van.