Ga naar de inhoud

Introductie Deep Democracy (online)

Datum

dec 11 2020

Tijd

12:30 - 15:15

Locatie

Online (via Google Hangouts)

Kosten

Gratis

Ken je dat? Dat er een besluit is genomen, maar dat het toch niet echt tot uitvoer komt? Dat je plannen hebt gemaakt waar je overleg over hebt gevoerd en daarna gestemd, maar dat je ze niet van de grond ziet komen? Te weinig resultaat ziet? Terwijl je denkt: dit hebben we toch met een ‘met zijn allen’ besloten?
Of dat je denkt: ik heb het idee dat er beter met elkaar samengewerkt kan worden, maar om de één of andere reden komt dat er niet uit….
Grote kans dat je de wijsheid van de groep niet ten volle benut… En dat is waar Deep Democracy over gaat: tot een inclusief besluit of samenwerking te komen waarbij alle input van alle betrokkenen geraadpleegd is.

Heel kort uitgelegd wil de methodiek inclusiviteit bereiken. Dat wil zeggen dat er besluitvorming of beleid wordt gemaakt waar iedereen invloed op kan uitoefenen, zodanig zodat iedereen, maar dan ook echt iedereen, zich gaat scharen achter de keuze die collectief gemaakt wordt. Het resultaat is dat besluiten ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden en uitgevoerd, door iedereen. Door diverse onderzoeken is al lang bekend dat met name bij divers samengestelde teams besluitvorming lastig verloopt maar uiteindelijk tot de beste kwalitatieve oplossingen leidt. De methodiek van Deep Democracy helpt om dit proces van besluitvorming te versnellen met behoud van inclusiviteit: iedereen voelt zich gehoord en gewaardeerd. Met Deep Democracy haal je concreet het beste uit je team.

Introductie Deep Democracy

In deze introductie workshop Deep Democracy krijg je een kijkje in de methodiek door het zelf te doen. Je ondergaat een aantal oefeningen en op deze wijze leer je al doende wat essentie van Deep Democracy is.

De training is bedoeld voor: Teamleiders, Teammanagers, Managers, HR managers en MKB Ondernemers (50+ medewerkers)

Na de training

Je hebt na de training naast kennis over de methodiek ook inzicht in hoe je elkaar beter leert begrijpen. Op basis van de methodiek leer je op een andere manier naar het proces van samenwerking en begrip voor elkaar tonen te luisteren. 

Meer weten over de achtergrond en toepasbaarheid? Kijk op Deep Democracy.

Praktisch

De training heeft een maximum van 12 personen. Verder zijn de volgende zaken van toepassing:

De totale tijdsinvestering bedraagt: 2 uur en een kwartier (en de periode dat je erna nog inspiratie hebt).