Ga naar de inhoud

Spreken met Impact

Spreken met impact omvat verschillende aspecten die kunnen helpen om je boodschap krachtig en overtuigend over te brengen. Hier zijn enkele belangrijke elementen om rekening mee te houden:

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg ervoor dat je het onderwerp van je toespraak volledig begrijpt en dat je voldoende kennis hebt om je standpunt goed te onderbouwen. Maak een duidelijke structuur voor je toespraak en oefen het spreken hardop, zodat je vertrouwd raakt met de woorden en de flow van je boodschap.

Duidelijke boodschap

Formuleer een duidelijke en beknopte boodschap die je wilt overbrengen. Wees specifiek en vermijd vaagheid. Zorg ervoor dat je boodschap relevant is voor je publiek en dat het hen aanspreekt.

Stemgebruik en lichaamstaal

Let op je stemgebruik en lichaamstaal tijdens het spreken. Spreek duidelijk en articuleer goed. Varieer in toonhoogte en tempo om de aandacht van je publiek vast te houden. Maak oogcontact en gebruik expressieve gebaren om je woorden te versterken.

Storytelling

Gebruik verhalen en voorbeelden om je boodschap tot leven te brengen. Mensen worden vaak meer geraakt door persoonlijke verhalen en concrete situaties dan door droge feiten. Een goed verhaal kan je publiek emotioneel betrekken en je boodschap beter laten onthouden.

Interactie met het publiek

Probeer een verbinding te maken met je publiek door interactie te stimuleren. Stel vragen, moedig mensen aan om hun mening te delen, en luister actief naar wat ze te zeggen hebben. Dit helpt niet alleen om de betrokkenheid te vergroten, maar kan ook waardevolle inzichten bieden.

Visuele hulpmiddelen

Maak gebruik van visuele hulpmiddelen, zoals PowerPoint-presentaties of grafieken, om je boodschap te ondersteunen. Zorg ervoor dat je visuele elementen duidelijk en beknopt zijn, en dat ze de nadruk leggen op je belangrijkste punten.

Daarbij komt regelmatig oefenen met spreken en vraag feedback aan anderen. Dit kan helpen om je vaardigheden te verbeteren en eventuele zwakke punten aan te pakken. Neem de tijd om te reflecteren op je eigen optreden en zoek naar manieren om je presentatie stijl te verfijnen.

Door deze aspecten in aan te leren en te blijven oefenen, kun je je vermogen om met impact te spreken verbeteren en je publiek inspireren.

Opbrengsten Spreken met Impact

Inhoud van de training

Voorafgaand aan de training vult elke deelnemer een persoonlijke vragenlijst in. Hiermee gaan we tijdens de training aan de slag. Want voor iedereen kan de aanleiding anders zijn. 

Basis

De dag start met een energieke uitleg van de basisbegrippen rondom spreken met impact. Denk hierbij aan:

  • de setting van het spreken
  • intonatie en lichaamstaal

Het tweede deel gaat over de inhoud met onder andere:

  • een inhoudelijk goed verhaal maken
  • een verhaal maken dat mensen meeneemt
  • humor verwerken in je verhaal
Alle elementen komen hierin samen.

Praktisch

De training wordt op maat gesneden voor jouw team. Dat houdt in dat voor de training besproken wordt waar de belangrijkste uitdagingen zitten. Er is dus een gesprek voorafgaand aan de training. De training heeft een hoog interactief gehalte. Mensen ervaren deze training als veilig en leuk en de bereidheid om open te communiceren is door de opbouw van de training hoog.

De basistraining duurt twee dagdelen en bedraagt 2250 euro.Het minimaal aantal deelnemers is 5 en maximaal 12 personen om te zorgen dat er voldoende interactie en team creatie ontstaat.

Prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten, inclusief materialen.