Ga naar de inhoud

Time Management

Je loopt er dagelijks tegenaan, elke dag heb je werk over. Dan maar eerder beginnen of langer door. Zeker in een tijd waar thuiswerken normaal is geworden betrap je jezelf erop dat je meer en meer werkt. Hoe komt dat toch? Waarom krijg je niet alles netjes gepland? Wat kun je er aan doen?

Tijd is eigenlijk niet te managen, want tijd gaat gewoon door. Mar het management van de inzet van jouw tijd heeft wel heel veel impact op het realiseren van jouw doelen. Wat is nu echt belangrijk, urgent en wat belangrijk en urgent tegelijkertijd? De training helpt je om je dag te leiden door je agenda om te zetten in het leiding nemen over je agenda. 

Opbrengsten in Time Management

Inhoud van de training

Een ieder wordt gevraagd de eigen agenda van te voren eens goed door te lopen. Wat valt je op? Dus al voor de training beginnen we met de analyse. 

De eerste stap in de training is het bepalen wat belangrijk is (we noemen dat ook wel Q2). Aan de hand van de Eisenhower matrix delen we het werk in. Hieruit komt naar voren wat echt belangrijk en urgent is, maar ook waar afscheid van genomen kan worden. Er ontstaat een beeld van de tijdsverspillers en wel urgente en onbelangrijke zaken. 

Verder kijken we naar een ideale werkdag om te komen tot een ideale week. Je gaat met een vernieuwde versie van je agenda naar huis. Ook laten we het gebruik van diverse digitale middelen zien, die je als hulpmiddel kunt inzetten om je time management nog beter te kunnen doen. 

Praktisch

De training is er in diverse vormen. De basis begint bij een dagdeel. Een meer uitgebreide versie is twee dagdelen met een aantal huiswerk opdrachten.